• 600 g vištos filė
  • Šviežia aitrioji paprika
  • Šaukštelis aitriųjų paprikų prieskonių
  • Šaukštelis šviežio imbiero
  • Žaliosios citrinos žievelė
  • 4 šaukštai aliejaus
  • Saujelė šviežių kalendrų lapelių
  • 2 šaukštai sojų padažo
  • 4 šaukštai medaus

Gaminimas

Sumaišyti smulkintą papriką, paprikos miltelius, sutarkuotus imbierą ir citrinos žievelę. Gerai išmaišyti. Mišiniu įtrinti supjaustytą vištieną ir palaikyti bent 2 val., kad prieskoniai įsigertų į vištieną. Įkaitinti aliejų ir nuolat vartant kepti 10 min. vištieną. Išimti ant servetėlės, kad susigertų riebalai. Po to suberti kalendrų lapelius ir juos kepti nuolat maišant ant didelės ugnies apie 30 sek. Po to vėl sudėti keptą vištieną, sumaišyti su kalendra ir kepti dar minutėlę. Į mėsą supilti sojų padažą bei medų ir kepti nuolat maišant kelias minutes. Vištieną patiekti karštą su ryžiais. Galima papuošti žaliąja citrina ir kalendromis.


Spausdinti