Norisi kažko aštraus? Gali būti, kad tai dėl vitamino C trūkumo. Aštraus maisto norisi ir peršalus arba šiaip po ilgos dienos lauke. Tokiu atveju nėra nieko geriau – nei lėkštė garuojančios ir aštrios morkų sriubos!

 

morkų sriuba

  • 3 – 4  morkos
  • Bulvė
  • Svogūnas
  • 2 skiltelės česnako
  • Citrina
  • 5 cm imbiero šaknies
  • Aitrioji paprika
  • Šaukštelis sezamų sėklų aliejaus
  • 2 šaukštai alyvuogių aliejaus
  • 1 l daržovių sultinio arba vandens
  • Šaukštelis aštrių prieskonių
  • Druskos, maltų, juodųjų pipirų pagal skonį
  • Duonos skrebučių pagal skonį
  • Petražolių puošti
 

Gaminimas

   

Sultinį arba vandenį užvirti. Nuskusti bulves, morkas, nulupti svogūną ir supjaustyti. Česnako skiltelę susmulkinti. Į verdantį sudėti daržoves, česnaką, paskaninti druska ir pipirais. Kai vėl užvirs, sumažinti ugnį ir virti dar 15 – 20 minučių. Supjaustyti aitriąją papriką, imbierą ir išspausti citrinos sultis. Į keptuvę įpilti alyvuogių aliejaus ir pakepinti imbierą su aitriąja paprika apie 1 minutę. Įdėti prieskonių, supilti citrinos sultis ir maišyti, kol sutirštės. Kai daržovės bus išvirusios, sudėti aitriųjų paprikų ir česnakų masę ir viską gerai išmaišyti. Patiekti su duonos skrebučiais. Galima papuošti šviežiomis petražolėmis.

 

4 porcijų

100 g apie 186 kcal

Paruošimo laikas: apie 45 min

Spausdinti