• 700 g geltonųjų lęšių
  • Lauro lapas
  • 5 skiltelės česnako
  • 200 g svogūnų
  • 12 šaukštų alyvuogių aliejaus
  • Aitrioji paprika
  • Šaukštas kmynų
  • 2 l daržovių sultinio
  • Druskos, pipirų pagal skonį
  • 4 šaukštai baltojo vyno acto
  • 400 g fetos
  • Poras
  • Šaukštas džiovintų aitriųjų paprikų gabaliukų

Gaminimas

Lęšius perlieti šiltu vandeniu. Suberti į puodą, įpilti 1 l vandens, įdėti lauro lapą ir išspaustą česnako skiltelę. Virti ant vidutinės ugnies apie 20 min. Likusias česnako skilteles, svogūną susmulkinti ir pakepinti 4 šaukštuose aliejaus. Aitriąją papriką nuplauti, išimti sėklas, supjaustyti žiedeliais. Po 3 min. į puodą suberti kmynus ir paprikos žiedelius (pagal skonį). Supilti sultinį ir lęšius virti 15 min., kol suminkštės. Trečdalį sriubos sutrinti plakikliu iki purumo ir vėl supilti į puodą. Paskaninti druska, pipirais ir actu. Fetą supjaustyti kubeliais, suberti į sriubą. Porą supjaustyti žiedeliais ir prieš patiekiant apibarstyti sriubą. Džiovintus aitriųjų paprikų gabaliukus trumpai pakaitinti keptuvėje, supilti aliejų, palikti 5 min. Šiuo mišiniu pagardinti sriubą.



Spausdinti