Šv. Velykų vaišių stalas neįsivaizduojamas be kiaušinių margintais lukštais. Šiek tiek keista, kad Lietuvoje, kitaip nei Kinijoje, neišpopuliarėjo margi it marmuriniai arbatiniai kiaušiniai be lukšto. Šis raštas išgaunamas verdant kiaušinius arbatos, prieskonių ir sojų padažo nuovire, todėl yra visiškai natūralus ir nekenksmingas. Prieskoniai įprastiems kietai virtiems kiaušiniams suteikia naują, pikantišką skonį ir Tolimųjų Rytų aromatą…

 

  • 6 – 8 kiaušiniai
  • 2 šaukštai sojų padažo
  • 2 žvaigždiniai anyžiai
  • 2 šaukštai žaliosios arbatos su jazminais
  • Malto cinamono pagal skonį
  • Šaukštas rudojo cukraus
  • 2 šaukštai druskos

Padažui

  • 2 šaukštai sojų padažo
  • 2 šaukštai rudojo cukraus
  • 2 šaukštai juodojo ryžių acto
  • Kiniško penkių prieskonių mišinio, krakmolo pagal skonį

Gaminimas

 

Žaliąją arbatą su jazminais užpilti 125 ml karšto vandens. Po 5 minučių nukošti. Kiaušinius nuplauti šaltu vandeniu ir ant lėtos ugnies virti 4 minutes. Tada išgriebti ir atvėsinti šaltu vandeniu. Kai kiaušiniai atvės, švelniai spaudžiant paridenti kiaušinius, kad keliose vietose suskiltų lukštas. Į vandenį, kuriame virė kiaušiniai supilti druską, rudąjį cukrų, tamsų sojų padažą, anyžius, cinamoną ir arbatą. Kai užvirs, sudėti kiaušinius ir pavirti 4 minutes. Kiaušinius vėl išgriebti ir nuplauti po tekančiu, šaltu vandeniu. Kai nuoviras šiek tiek atvės, vėl sudėti kiaušinius ir palikti bent pusei valandos. Galų gale išgriebti, nulupti ir patiekti su padažu.

 

Padažui: į keptuvę supilti sojų padažą, juodąjį ryžių actą, cukrų, prieskonius. Įberti žiupsnelį šaltame vandenyje skiesto krakmolo, kad padažas sutirštėtų.

 

100 g apie 151 kcal

Paruošimo laikas: 1 val.

6 – 8 porcijų

Spausdinti