Kokia vasara be gaivaus, sultingo ir saldaus arbūzo? Tačiau arbūzas – ne tik desertas. Gaivus jo skonis gali atsiskleisti sūriuose patiekaluose. Kaip balta dera su juoda, taip arbūzo saldumas dera su mėsa ar sūroku fetos sūriu. Idėja savaitgaliui: arbūzų, vyšninių pomidorų ir fetos salotos puikiai tiktų vasariškai iškylai gamtoje kaip pagrindinis patiekalas arba su kepta ant grotelių vištiena.

 

salotos

  • 500 g arbūzo
  • 500 g vyšninių pomidorų
  • 200 g fetos
  • 30 ml alyvuogių aliejaus
  • Šaukštelis džiovintas raudonėlio
  • Mėtų, baziliko lapelių puošti
  • Druskos, maltų, juodųjų pipirų pagal skonį
 

Gaminimas

 

Nupjauti arbūzo žievę ir minkštimą supjaustyti kąsnio dydžio gabalėliais. Vyšninius pomidorus supjaustyti per pusę ir apšlakstyti alyvuogių aliejumi su mėtų ir baziliko lapeliais. Į salotinės dugną sudėti arbūzo kubelius, ant jų pomidorus su aliejumi, ant viršaus užberti sutrupintą fetos sūrį ir pabarstyti raudonėliais. Papuošti prieskoninių žolelių lapeliais.

 

100 g apie 89 kcal

Paruošimo laikas: 15 min

4 porcijos

Spausdinti