Advento penktadieniais iki pat šv. Kūčių tikintieji laikosi pasninko. Tada reikėtų susilaikyti nuo mėsiškų valgių, valgyti mažiau ir rečiau nei paprastai. Pasninko rekomenduojama laikytis krikščionims nuo pilnametystės (18 metų) iki 60 metų. Ką šiandien valgyti? Pasirinkimas platus: nuo daržovių patiekalų iki žuvies ir pieno produktų.

 

Apvirta žuvis pomidorų padaže

 

žuvis

  • 1,2 kg mėgstamų žuvų
  • 400 g pomidorų savo sultyse
  • 2 skiltelės česnako
  • Svogūnas
  • 100 ml baltojo vyno
  • 2 šaukštai alyvuogių aliejaus
  • 2 – 3 riekės padžiūvusios duonos
  • Prieskonių mišinio žuvies patiekalams pagal skonį
  • Druskos, maltų, juodųjų pipirų pagal skonį
  • Petražolių puošti

 

Gaminimas

 

Žuvį nuvalyti ir išdarinėti. Žuvies gabalėlius sudėti į puodo dugną, užpilti vynu ir vandeniu, įdėti prieskonių žuviai, druskos, pipirų. Virti ant mažos ugnies 20 – 30 minučių. Tada žuvį išgriebti ir sultinį nukošti. Tada kepti žuvį su šiek tiek sultinio ir smulkintais svogūnais, česnakais bei pomidorais. Troškinti 10 – 15 minučių, po to sumaišyti su duonos trupiniais. Maišant troškinti, kol gausis norimos konsistencijos. Papuošti su šviežiomis petražolėmis. Galima patiekti su virtomis bulvėmis.

 

2 porcijų

100 g apie 250 kcal

Paruošimo laikas: apie 40 min

Spausdinti