Bandote numesti svorio, bet vis nesėkmingai? Gali būti, kad jūsų figūra nulemta žvaigždžių. Žinodami savo tipą, suprasite, kokių veiksmų turite imtis ir ką pakeisti mityboje.

 

Po avino ženklu gimę asmenys turėtų valgyti maistą, kuris gerina smegenų veiklą (turinčio omega 3 rūgščių), šviežių uogų ir jogurto. Šie žmonės judrūs, todėl jų virškinimo sistema greita. Norėdami išlikti lieknais, jie turi būti aktyvus.

 

Jaučio ženklo atstovai mėgsta mėsą su bulvėmis. Kartais tokiu maistu jaučio atstovai gali pasimėgauti. Svarbu, kad tai netaptų įpročiu. Kad nepritrūktų energijos, turėtų valgyti daugiau šviežių vaisių, garuose troškintų daržovių, šaltų sriubų. Maistą pagardinti imbieru, juodaisiais pipirais ir Kajeno paprika.

 

Sakoma, kad dvynių ženklo atstovai apsilanko visuose madingiausiuose miesto restoranuose. Jiems patinka kas kartą išbandyti naujus skonius. Paprastai jų virškinimo sistema stipri, todėl jiems tinka beveik bet kuris patiekalas. Kyla pavojus, kad dvyniai, kurie dažniausiai valgo mieste arba užsisako maisto, suvartos perdaug kalorijų, nes dažnai tokiame maiste būna daug rafinuoto cukraus ir riebalų. Taip pat jiems reikėtų vengti kofeino.

 

Vėžiams ne taip svarbu, ką jie valgo, bet kaip jie jaučiasi. Jiems labai svarbi gera atmosfera. Jiems nieko geriau nei kartu su mylimuoju gaminti vakarienę. Virškinimo sistemą teigiamai veikia vakarienė žvakių šviesoje ir rami muzika. Jiems reikėtų vengti cukraus ir valgyti daugiau žuvies.

 

Liūto atstovai tikisi karališko aptarnavimo. Skanus maistas, gera kompanija ir elegantiška aplinka – viskas, kas žavi šiuos žmones. Tačiau jiems reikėtų vengti pernelyg aštraus maisto ir raudonos mėsos, nes gali prasidėti vadinamieji širdies permušimai. Jiems reikėtų daugiau vartoti augalinių produktų, kuriuose yra geležies: lapinių kopūstų ir špinatų.

 

Mergelės – tai pats išrankiausias maistui Zodiako ženklas. Jiems reikėtų vengti rafinuoto cukraus, baltų miltų ir hidrintų riebalų, nes tokie produktai gali sukelti vidurių užkietėjimą. Neramioms ir labai kritiškoms mergelėms rekomenduojama į mitybą įtraukti raminančias vaistažoles: mėtas, melisas, ramunėles ir kt.

 

Svarstyklės negali atsispirti saldumynams ir kitiems skanumynams, tačiau jie palieka nepageidaujamus pėdsakus ant kūno. Svarstyklių atstovės net ir šiek tiek apvalainos, atrodo labai gundančios. Vis dėlto saldumynų kiekį joms reikėtų riboti. Mitybą praturtinti javų dribsniais, kukurūzais, pupelėmis, migdolais ir kiaušiniais.

 

Skorpionams labai naudinga būtų tapti vegetarais. Jiems reikėtų gerti daug vandens ir šviežių daržovių sulčių, vengti druskos. Energijos ir gerą nuotaiką užtikrins vyšnios, apelsinai, citrinos, šparagai ir rabarbarai.

 

Išvykę į kelionę šauliai visada mielai paragauja vietinės virtuvės patiekalų, mėgsta aštrų maistą. Sakoma, kad šauliai yra karšto kraujo, todėl jiems reikia gerti labai daug vandens, kad užgesintų ugnį viduje. Jiems reikėtų rinktis maisto produktus, kurie vėsina: citrinas, bananus, uogas. Pastarieji tinka, jei po vietinių patiekalų degustacijos sutrinka virškinimo sistema.

 

Ožiaragių mityba turėtų būti tokia, kad nepritrūktų geležies. Kraują stiprina raudona mėsa, žalios spalvos lapinės daržovės ir sultys. Jiems taip pat tinka migdolai, kiaušiniai, žuvis, kokoso riešutai, lapiniai kopūstai, porai ir svogūnai. Šaltuoju metų laiku dažnai valgyti sriubas ir aštresnį maistą.

 

Vandenio atstovams patiekalus galima pagardinti aitriąja ir Kajeno paprika, kurios gerina kraujotaką. Smegenims naudingi daiginti kviečiai, avižos ir miežiai. Vandenių organizmą teigiamai veikia raudonos spalvos produktai: burokėliai, ridikėliai, raudonos paprikos ir braškės. Nors vandenis – vandens nešėjas, tačiau oro ženklas, todėl šio ženklo atstovams reikia nepamiršti gerti pakankamai vandens.

 

Žuvims reikėtų nepiktnaudžiauti šokoladu ir raudonu vynu. Jie lengvai praranda ribas. Jiems reikėtų nevartoti labai daug pieno produktų, tačiau valgyti daugiau žuvies, kurioje gausu baltymų. Iš vaisių žuvų atstovams tinka: citrinos, žaliosios citrinos, spanguolės, obuoliai. Jiems naudingi įvairūs grūdai, rudieji ryžiai, bolivinė balanda.