Sakoma, kad patys geriausi saldainiai pralinė gaminami Prancūzijoje iš riešutinės masės. XVII amžiuje jie buvo pristatyti kaip konditerinė naujovė. Šiek tiek patobulintų saldumynų paprasta pasigaminta ir namuose…

 

  • 250 g anakardžių riešutų
  • 150 g vaflių su grietinėlės įdaru
  • Apelsino sultys
  • 1,5 šaukšto klevų sirupo
  • 3 šaukštai sviesto

Gaminimas

 

Anakardžių riešutus pakepinti sausoje keptuvėje. Sutrinti smulkintuve su vafliais. Ištirpintą sviestą sumaišyti su apelsinų sultimis. Viską sumaišyti su klevų sirupu iki vientisos masės. Jei masė nepakankamai tiršta, įdėti dar vaflių trupinių. Šaukštu suformuoti saldainius. Palikti džiūti 30 – 40 minučių kambario temperatūroje.

 

100 g apie 336 kcal

Paruošimo laikas: 20 min

20 porcijų

Spausdinti