• 250 g sviesto
  • 225 g cukraus
  • Žiupsnelis druskos
  • 2 šaukštai apelsinų likerio
  • 3 kiaušiniai
  • 4 kiaušinių tryniai
  • 100 g miltų
  • Tarkuotų 2 apelsinų žievelių
  • Tarkuotų citrinos žievelių
  • Šaukštas citrinos sulčių
  • 100 g krakmolo
  • 1/2 pakelio kepimo miltelių
  • 100 g maltų migdolų
  • 100 g smulkiai supjaustytų apelsinų žievelių
  • 100 g apelsinų džemo
  • 200 g cukraus pudros
  • 3 šaukštai apelsino sulčių
  • Sviesto kepimo indui patepti
  • Maltų sausainių kepimo indui pabarstyti

Gaminimas

Sviestą su cukrumi išplakti iki purios masės. Suberti druską ir supilti apelsinų likerį. Įmušti kiaušinius ir sudėti trynius. Įmaišyti 2 šaukštus miltų. Supilti citrinos sultis ir suberti tarkuotas apelsinų bei citrinos žieveles. Persijoti likusius miltus. Krakmolą, miltus, kepimo miltelius, migdolus bei 80 g smulkintų apelsinų žievelių suberti į tešlą. Kepimo indą ištepti sviestu, pabarstyti maltais sausainiais ir tolygiai supilti tešlą. Kepti apie 1,5 val. orkaitėje, įkaitintoje iki 180 °C temperatūros. Atvėsusį pyragą aptepti pakaitintu apelsinų džemu. Cukraus pudrą sumaišyti su 3 šaukštais apelsino sulčių ir šiuo glajumi aptepti pyragą. Apibarstyti likusioms apelsinų žievelėmis ir palaukti, kol išdžius paviršius.



Spausdinti