Tikriausiai daugelis nepagalvoja, kad švieži persikai idealiai tinka kepimui ant grotelių. Kepti jie tampa dar minkštesni ir sultingesni. Paskaninkite juos skrudintais riešutais, dribsniais, plakta grietinėle arba ledais ir turėsite skanų ir sveiką desertą!

 

Ant grotelių kepti persikai su dribsniais ir plakta grietinėle

 

"persikai"

  • 2 persikai
  • 60 g pusryčių dribsnių
  • 35 g migdolų
  • 90 g medaus
  • Šaukštas sviesto
  • 2 šaukštai pieno arba grietinėlės
  • 4 šaukštai plaktos grietinėlės arba vanilinių ledų
  • Druskos, malto cinamono arba imbiero pagal skonį
  • Aliejaus kepti
  • Mėtų lapelių puošti
 

Gaminimas

 

Į keptuvę įdėti sviesto ir, kai jis išsilydys, sudėti susmulkintus migdolus. Dažnai pamaišant kepinti apie 5 minutes, kol migdolai šiek tiek parudės. Įmaišyti medų ir palaukti, kol užvirs. Nukelti nuo ugnies, sumaišyti su pienu (grietinėle), cinamonu (imbieru) ir druska. Palaukti, kol šiek tiek atvės. Tada sudėti pusryčių dribsnius ir sumaišyti.

 

Persikus perpjauti per pusę, išimti kauliukus. Patepti aliejumi. Kepti ant įkaitintų grotelių (pjautine puse į apačią) apie 3 – 4 minutes, kol atsiras grotelių žymės. Tada apversti ir apkepti iš kitos pusės apie 10 minučių, kol suminkštės ir sušils. Ant grotelių keptus persikus apibarstyti dribsniais su migdolais ir medumi, ant viršaus uždėti grietinėlės arba ledų. Galima papuošti šviežiais mėtų lapeliais.

 

4 žmonėms

100 g apie 200 kcal

Paruošimo laikas: apie 40 min

Spausdinti