• 3 kiaušiniai
  • 120 g miltų
  •  Kupinas šaukštelis kepimo miltelių
  • 150 ml pieno
  • Žiupsnelis druskos

Pagardams tinka:

  • Švieži kukurūzai
  • Lašinukai
  • Mėlynės
  • Bananai
  • Konservuoti obuoliai
  • Tarkuotas šokoladas

Gaminimas

Atskirtus baltymus supilti į vieną dubenį, trynius – į kitą. Į trynius suberti miltus, kepimo miltelius, supilti pieną, išmaišyti, kad gautųsi tiršta vienalytė tešla. Baltymus plakti su druska iki standžių putų. Įmaišyti baltymų putas į tešlą. Įkaitinti keptuvę iki vidutinio karščio ir įpilti į ją tešlos. Kepti kelias minutes, kol blyno padas pagels ir sukietės. Tuomet ant viršaus užberti pasirinktų pagardų ir apversti blynus. Kepti, kol abi pusės pagels. Blynelius galima daryti didelius arba mažus. Patiekti su gabalėliu sviesto ar grietine.


Spausdinti