• 150 g sviesto
  • 85 g cukraus
  • Šaukštelis vanilinio cukraus
  • 3 kiaušiniai
  • Pusės citrinos žievelė
  • 250 g miltų
  • 2 šaukšteliai kepimo miltelių
  • 60 ml pasukų arba rauginto pieno
  • 680 g abrikosų

Gaminimas

 

Kepimo indą ištepti sviestu ir pabarstyti miltais. Sviestą ištirpinti ir išmaišyti su cukrumi ir vaniliniu cukrumi. Maišant, po vieną įmušti kiaušinius. Sudėti citrinos žievelę ir išmaišyti.

 

Miltus sumaišyti su kepimo milteliais ir druska. Supilti kiaušinių plakinį ir gerai išmaišyti. Supilti pasukas arba rūgpienį ir vėl gerai išmaišyti. Tešlą supilti į paruoštą kepimo indą. Ant viršaus sudėti abrikosų puseles.

 

Kepti įkaitintoje iki 180 laipsnių orkaitėje apie 30 – 40 minučių.

Spausdinti