„Diena, kupina nuoširdumo ir pozityvios energijos“, – taip virtuvės šefas Deivydas Praspaliauskas apibūdino savo nuotaiką, po naujausios laidos „Gardu Gardu“ filmavimo. Laidos viešnia Agnė Grigaliūnienė jų pokalbio temas apipynė moterišku žavesiu ir gerumu, kuriuo pasidalins jau rytoj, šeštadienį, 9.30 val. per TV3.

 

TV3_Gardu_Gardu_6_laida_Agne_Grigaliuniene_Deivydas_Praspaliauskas

 

„Mano rytas neprasideda be žadintuvo ir juodos kavos puodelio“, – pasakos Agnė. Tiesa, ji mielai leistų sau neskubėti ir pasimėgauti pusryčiais lovoje. Gal todėl, taupydama savo brangų laiką, pastaruoju metu Agnė vis dažniau apsiperka internetu. Neišeidama iš namų ji perka net maistą.

 

TV3_Gardu_Gardu_6_laida_Agne_Grigaliuniene_Deivydas_Praspaliauskas_2

 

Žurnalo „Ikona“ vaikų skilties redaktorė juokaudama prisipažins, kad knygos apie save niekada nerašytų. Tačiau, pasaulį analizuoti mėgstanti moteris atskleis paslaptį: „Jei knygai būtų lemta gimti, ji vadintųsi „Aš“.“

 

TV3_Gardu_Gardu_6_laida_Agne_Grigaliuniene_Deivydas_Praspaliauskas_3

 

Duris į tikrąjį gyvenimo džiaugsmą ir jo pažinimą žinoma moteris praveria keliaudama bei mėgaudamasi vandens stichija: „Man patinka dideli vandens telkiniai, nes jie susiję su grožiu, gamta, gyvenimo įdomumu bei drama“.

 

Apie meilę kelionėms ir mamos įskiepytą rūpestingą maisto ruošimą Agnė papasakos TV3 laidos „Gardu Gardu“ studijoje, kur ją kalbins garsus virtuvės šefas, restorano ir braserijos „Dublis“ įkūrėjas Deivydas Praspaliauskas.

 

Ką „Gardu Gardu“ studijoje gamins Agnė Grigaliūnienė?

 

TV3_Gardu_Gardu_6_laida_Agne_Grigaliuniene_Deivydas_Praspaliauskas_4 TV3_Gardu_Gardu_6_laida_Agne_Grigaliuniene_Deivydas_Praspaliauskas_6

 
GARDŽIOJI KOŠĖ  (2 porcijos)

 
  • 100 g                      greito paruošimo košės
  • 500 g                      vandens
  • 3 valgomieji šaukštai moliūgų sėklų
  • 3 valgomieji šaukštai saulėgrąžų
  • 1 valgomasis šaukštas linų sėmenų
  • 2 valgomieji šaukštas sezamo sėklų
  • Sauja špinatų lapų
  • 1 rutuliukas (125 g) mozzarella sūrio
Į verdantį vandenį suberti greito paruošimo košę ir maišant pavirti porą minučių. Tada suberti moliūgų sėklas, saulėgrąžas, linų sėmenis, sezamo sėklas bei špinatų lapus. Šiek tiek pakaitinti ir suberti smulkintą mozzarella sūrį. Košę patiekti lėkštėje ir papuošti sėklų mišiniu.
RUGINĖS DUONOS DESERTAS (2 porcijos)

 

Ruginės duonos ir riešutų trupiniai:

  • 4 riekelės ruginės duonos
  • 10 g sviesto
  • 30 g juodo šokolado
  • 30 g lazdynų riešutų
  • 1 a.š. tirpios kavos

 

Juodųjų serbentų kremas:

  • 125 g kreminio sūrio
  • 1 arbatinis šaukštelis cukraus
  • 75 g  juodųjų serbentų tyrės
  • 50 g  grietinėlės
 

   

Keptuvėje ištirpinti sviestą, suberti smulkintą duoną ir riešutus. Viską apkepus, suberti smulkintą šokoladą ir tirpią kavą. Kepinama, kol šokoladas ištirpsta.

 

Į dubenį supilti juodųjų serbentų tyrę, sudėti kreminį sūrį, cukrų ir grietinėlę. Viską lėtai išplakti.

RAMUNĖLIŲ ARBATA

  • 2 valgomieji šaukštai serbentų tyrės
  • 2 valgomieji šaukštai aviečių tyrės
  • 1 pakelis ramunėlių arbatos
  • Griežinėlis citrinos
  • Keli mėtos lapeliai
Į didelį puodelį įpilame tyrės ir įdedame arbatos pakelį bei citriną. Užpilame karštu vandeniu. Arbatą papuošiame mėtos lapeliais.

 

 

„Gardu Gardu“ – šeštadieniais 9.30 val. per TV3!