Laikantis septynių dienų Pioppi kaimelio gyventojų dietos ir kiekvieną naują dieną pradedant nuo šaukšto obuolių sidro acto ir kiaušinių pusryčiams galima pailginti gyvenimą net 10 metų!

 

dietos

Pioppi – tai kaimas pietų Italijoje, garsėjantis kaip sveikiausia gyvenvietė pasaulyje. Vietiniai gyvena maždaug 10 metų ilgiau negu kitur ir sulaukia garbingo 100 metų jubiliejaus, rašo dailymail.com.

 

Nors jie valgo kiaulieną ir šokoladą, vietiniai taip pat mėgsta daržoves, riebias žuvis ir riešutus, kas, kaip manoma, apsaugo juos nuo širdies ligų ir II tipo diabeto.

 

Norint prisijaukinti Pioppi, kurį „UNESCO“ įtraukė į paveldo sąrašą kaip vietą, kurioje atsirado Viduržemio jūros regiono dieta, mitybą, geriausia pradėti nuo 7 dienų dietos plano. Savaitės trukmės dietą sudarė ir miestų gyventojams pritaikė kardiologas dr. Aseemas Malhorta ir buvęs atletas Donalas O‘Neillas.

 

Be to, kad reikia vartoti daug ypač tyro alyvuogių aliejaus, kuris naudingas širdžiai, į dienos valgiaraštį taip pat įtraukiamas obuolių sidro actas, kuris, manoma, gali sumažinti gastroezofaginio refliukso simptomus, sumažinti kraujo spaudimą ir padėti greičiau numesti svorio.

 

Laikantis dietos taip pat daugelį dienų teks valgyti kiaušinius, kurie yra baltymų šaltinis ir padeda pažaboti alkio jausmą bei išvengti persivalgymo. Taip pat rekomenduojama laikytis laikino pasninko arba, kitaip tariant, valgymui skirtas laikas per parą – 8 – 9 valandas. Raudonąjį vyną galima vartoti saikingai ir tik tada, jei jis yra labai geros kokybės.

 

Pirmadienis

 
  • Be pusryčių. Tik kava su kokosų grietinėle.
 
  • Vėlyvi pusryčiai. Omletas iš 2 – 3 kiaušinių su grybais. Kava su kokosų grietinėle.
 
  • Pavakariai. Konservuotos austrės; riebus graikiškas jogurtas su uogomis; sauja riešutų ir cinamonas.
 
  • Vakarienė. Jautienos filė kepsnys su špinatų ir avokadų salotomis; 2 kvadratėliai juodojo šokolado, kurio sudėtyje yra ne mažiau negu 95 % kakavos; puodelis „Earl Grey“ arbatos.
 

Antradienis

 
  • Be pusryčių. Tik kava su kokosų grietinėle.
 
  • Vėlyvi pusryčiai. Keptas graikiškas sūris Halloumi su pomidorais; daržovių sriuba su vištienos kaulų sultiniu; nedidelė porcija riebios žuvies (ančiuvių, sardinių); kava su kokosų grietinėle.
 
  • Vakarienė. Ant grotelių kepta lašišos filė su daržovėmis ir raugintais kopūstais; 2 kvadratėliai juodojo šokolado, kurio sudėtyje yra ne mažiau negu 95 % kakavos; puodelis „Earl Grey“ arbatos.
 

Trečiadienis

 
  • Be pusryčių. Tik kava su kokosų grietinėle.
 
  • Vėlyvi pusryčiai. Riebus graikiškas jogurtas su kokosų grietinėle, uogomis ir sauja riešutų, šiek tiek cinamono ir ciberžolės; kava su kokosų grietinėle.
 
  • Pavakariai. Keptos rūkytos kiaulienos juostelės su migdolų riešutų kremu ir šiek tiek kakavos miltelių.
 
  • Vakarienė. Ant grotelių kepta ėriena su daržovėmis; 2 kvadratėliai juodojo šokolado, kurio sudėtyje yra ne mažiau negu 95 % kakavos; puodelis „Earl Grey“ arbatos.
 

Ketvirtadienis

 
  • Pusryčiai. 2 – 3 kiaušiniai paruošti savo nuožiūra su rūkyta lašiša ir avokadais; kava su kokosų grietinėle.
 
  • Vėlyvi pusryčiai. Glotnutis su kefyru ir (arba) kokosų pienu, uogos, sauja riešutų, šiek tiek avokado, šaukštas kokosų aliejaus, šiek tiek malto cinamono, ciberžolės ir šviežių metų.
 
  • Vakarienė. Vištienos kaulų sultinys su šaukštu ypač tyro alyvuogių aliejaus ir druskos pagal skonį, keptuvėje kepta jūros lydeka su daržovės; kakavos ir riešutų bombos(kakavos milteliai, cinamonas, kokosų aliejus, grietinėlė. Riešutus pakepinti, po to viską sutrinti elektriniu trintuvu ir sušaldyti į kąsnio dydžio rutuliukus); puodelis „Earl Grey“ arbatos.
 

Penktadienis

 
  • Pusryčiai. Rūkyta kiauliena su 2 – 3 kiaušiniais, paruoštais savo nuožiūra, su avokadu (nebūtinai), kava su kokosų grietinėle.
 
  • Vėlyvi pusryčiai. Žuvienė su vištienos sultiniu.
 
  • Pietūs. Mažai angliavandenių turinti pica;kakavos ir riešutų bombos; puodelis „Earl Grey“ arbatos.
 

Šeštadienis

 
  • Pusryčiai. Omletas su riešutų sviestu; uogos su riebiu graikišku jogurtu; kava su kokosų grietinėle.
 
  • Vėlyvi pusryčiai. Graikiškos salotos.
 
  • Vakarienė. Kepta vištiena su batatu ir įvairiomis daržovėmis;kakavos ir riešutų bombos; puodelis „Earl Grey“ arbatos.
 

Sekmadienis

 
  • Pusryčiai. Rūkyta lašiša su plakta kiaušiniene iš 3 kiaušinių; riekė naminės, juodos duonos; avokadas su grietine; kava su kokosų grietinėle.
 
  • Vėlyvi pusryčiai. Glotnutis kaip ketvirtadienį.
 
  • Vakarienė. Keptas upėtakis su daržovių salotomis; uogos, riešutai ir grietinėlė.