Imbieras laikomas vienu unikaliausių maisto produktų, kuris iš kitų išsiskiria tuo, kad turi begalę naudingų savybių. Iš Pietų Azijos kilęs egzotiškasis imbieras mėgstamas ir Lietuvoje, ypač tuomet, kai siaučia gripas ir peršalimo ligos.

 

imbieras

Jau daug šimtmečių žmonija žino apie naudingąsias imbiero savybes. Viduramžiais, kai kitų alternatyvų nebuvo, juo net buvo bandyta gydyti marą. Jau nekalbant apie tai, apie tai, kad šis aštraus skonio mėsingas šakniagumbis padeda greičiau pasveikti nuo peršalimo infekcijų, stuburo ligų, skrandžio sutrikimų. Jis dažnai naudojamas ir kosmetikos gamyboje.

 

Tradicinėje Indijos virtuvėje dažnai naudojamas prieskonis, turtingas A, C, B grupės vitaminų ir daug mikroelementų.

 

5 priežastys, kodėl verta į mitybą įtraukti imbierą:

 
  • Imbieras gerina sąnarių būklę. Norint, kad nekamuotų sąnarių problemos ir skausmai (kurie neretai atsiranda organizmui natūraliai senstant), rekomenduojama nuo mažens pradėti valgyti imbierą. Imbieras mažina uždegimą ir teigiamai veikia sąnarius. Pastebima, kad šalyse, kuriose imbieras yra įprastas prieskonis, gyventojai rečiau serga artritu.
 
  • Imbieras gerina virškinimą. Imbieras yra labai naudingas prieskonis žmogaus virškinamajam traktui. Reguliariai vartojant egzotiško prieskonio susitvarko virškinimas, dingsta žarnyno sutrikimai, pagerėja virškinimo procesas ir sumažėja sunkumo jausmas ir diskomfortas skrandyje.
 
  • Imbieras malšina galvos skausmą. Dar viena labai svarbi imbiero savybė yra ta, kad šis pikantiško skonio prieskonis efektyviai malšina galvos skausmą, net tą, kurį sukelia migrena. Imbieras turi labai teigiamą poveikį kraujagyslėms, todėl pavartojus šiek tiek imbiero, sumažėja galvos skausmas.
 
  • Imbieras padeda numesti svorio. Sakoma, kad jei norisi numesti svorio, reikia valgyti imbiero. Šimtai tūkstančiai moterų visame pasaulyje pačios įsitikino, kad imbieras – svarbus produktas, kuris padeda palaikyti normalų kūno svorį ir net numesti keletą nereikalingų kilogramų. Vartoti imbierą paprasta: tiesiog šiek tiek šviežio, tarkuoto imbiero įberti į mėgstamą arbatą. Po mėnesio imbiero arbatos vartojimo galima pamatyti realiu, teigiamus kūno pokyčius.
 
  • Imbieras mažina cukraus lygį kraujyje. Dėl unikalios sudėties imbieras geba sumažinti cukraus lygį kraujyje ir taip sumažinti diabeto bei širdies ir kraujagyslių riziką. Imbierą patartina vartoti tiems, kurių šeimos istorijoje buvo širdies ir kraujagyslių ligų atvejų.
 

PASTABA! Imbiero nerekomenduojama valgyti, esant aukštai kūno temperatūrai bei sergant lėtinėmis kepenų ligomis.

 

Imbieras – labai naudingas produktas, kuris tiesiog prašyte prašosi būti įtraukiamas į kasdieninę mitybą. Jį galima vartoti kaip prieskonį arba natūralia forma. Imbieru galima pagardinti įvairius gėrimus.