Įvairūs, namuose gaminti skanėstai – puiki dovana šv. Kalėdoms. Dažnai tokią dovaną įvertina labiau nei prabangų daiktą iš parduotuvės. Prieš dovanojant sausainius, pyragus ar kitus skanumynus reikėtų juos šventiškai supakuoti. Originaliam dovanų pakavimui nereikia išleisti krūvos pinigų. Vis tiek greičiausiai pakuotės bus išmestos.

  • Sausainius galite sudėti į permatomą stiklainiuką. Prieš naudojimą sterilizuokite stiklainius su karštu vandeniu. Kad atrodytų šventiškiau, perriškite stiklainį raudonu kaspinu, rašo womansday.com.
  • Kalėdinius skanėstus supakuokite į popierinius maišelius. Ant nespalvoto, rusvo maišelio baltu rašikliu nupaišykite kalėdinius ornamentus, snaiges, žvaigždutes ar kt.
  • Priklausomai nuo skanumynų dydžio ar kiekio, juos galite sudėti į batų, papuošalų ar kitas dėžes. Dėžę apklijuokite šventiniu popieriumi ir užriškite kaspiną. Niekas nepastebės, kad dovana supakuota ne originalioje dėžėje.
  • Namų gamybos saldžias dovanas galite suvynioti į dailius, pavyzdžiui, kalėdiniais raštais dekoruotus virtuvinius rankšluosčius arba medžiagines servetėles. Prie rankšluosčio ar servetėlės galite pritvirtinti receptą iš senoviškos maisto gaminimo knygos.
  • Smulkius kepinius galite sudėti į skardines dėžutes. Cilindro formos skardines dėžutes apklijuokite šventiniu, blizgiu popieriumi, palikite popieriaus galus taip, kad dovana atrodytų kaip saldainis. Skardinės dėžutės kraštus apriškite kaspinėliais.