Rytą sunku lipti iš lovos, o po pietų apima toks mieguistumas, kad, regis, galėtumėte užmigti tiesiai ant darbo stalo? Tokių žmonių – ne vienas. Tačiau, regis, jie visi pamiršta vieną elementarų dalyką – gera savijauta, energija ir žvalumas daugiausiai priklauso nuo to, kas dedama į pusryčių, pietų ir vakarienės lėkštę. Štai 3 sveikų patiekalų receptai, kurie suteiks jėgų ir energijos, ir padės išlikti geros nuotaikos visą dieną!

 

Riešutinė košė su bananais

 

receptai

  • Bananas
  • 30 g migdolų
  • 20 g linų sėmenų
  • 10 g pekaninių karijų
  • Kiaušinis
  • Kiaušinio baltymas
  • 50 ml pieno
  • Malto cinamono pagal skonį
  • Mėgstamų riešutų puošti
 

Gaminimas

 

Bananą nulupti ir sutrinti šakute. Pekanines karijas sugrūsti, bet nesmulkiai. Migdolus ir linų sėmenis susmulkinti elektriniu trintuvu. Paruoštus ingredientus paskleisti keptuvėje, įmušti kiaušinį ir supilti kito kiaušinio baltymą, viską užpilti pienu ir gerai išmaišyti. Masę pakaitinti ant vidutinės ugnies, nuolat maišant – maždaug 5 – 7 minutes. Patiekti apibarstytą maltu cinamonu. Galima papuošti riešutais.

 

2 porcijų

100 g apie 184 kcal

Paruošimo laikas: apie 10 min

 

Salotos su morkomis, obuoliais ir granatais

 
  • 2 – 3 didelės morkos
  • Didelis saldus obuolys
  • Šaukštas šviežių, žaliųjų citrinų sulčių
  • 2 šaukšteliai medaus
  • 2 šaukštai majonezo
  • 40 g razinų
  • 30 g džiovintų spanguolių
  • 87 g granatų sėklų
 

Gaminimas

 

Morkas nuskusti ir sutarkuoti, obuolį nulupti, išimti sėklas ir smulkiai supjaustyti. Apšlakstyti žaliųjų citrinų sultimi ir viską sumaišyti. Įdėti medaus, majonezo, džiovintų spanguolių, garstyčių ir vėl gerai išmaišyti. Viršų pabarstyti granatų sėklomis.

 

2 porcijų

100 g apie 98 kcal

Paruošimo laikas: apie 10 min

 

Lašiša su garstyčių ir klevų sirupo padažu

 
  • 2 lašišos filė
  • Šaukštas grūdėtų garstyčių
  • Šaukštas Dižono garstyčių
  • Šaukštelis klevų sirupo
  • Šaukštelis alyvuogių aliejaus (rafinuoto)
  • Druskos, maltų, juodųjų pipirų pagal skonį
 

Gaminimas

 

30 minučių iki kepimo lašišą išimti iš šaldytuvo ir palikti, kad atšiltų iki kambario temperatūros. Orkaitę įkaitinti iki 200°. Žuvį sudėti ant kepimo popieriaus ir aptepti aliejumi. Nusausinti su popieriniais rankšluosčiais. Paskaninti druska ir pipirais. Tada įdėti į kepimo indą odele žemyn. Garstyčias, klevų sirupą ir aliejų sumaišyti, ir aplieti žuvį. Kepti orkaitėje apie 10 minučių.

 

2 porcijų

100 g apie 215 kcal

Paruošimo laikas: apie 45 min

Spausdinti