Aštraus, pikantiško skonio ir kvapo imbieras dažnai naudojamas įvairiems sveikiems ir skaniems kokteiliams gaminti. Ne visi žino, kad imbiero skonis ir kvapas, bėgant laikui, tampa dar intensyvesnis. Jis būna šiek tiek švelnesnis, jei imbieras išverdamas. Prieskonio skonis keičiasi ir nuo to, kaip jis paruošiamas. Skiriasi šviežio, malto ir grūsto imbiero skonis. Pagal ajurvedą imbieras yra universalus vaistas (dažniausiai naudojamas virškinimo sistemos ligoms gydyti), kurį pripažįsta ir Vakarų medicina.

 

"imbieras, ciberžolė ir medus"

Ciberžolės ir imbiero tirštasis kokteilis yra ne tik skanus, bet ir gydantis. Ciberžolė, imbieras ir cinamonas gali būti vadinamas „supermaistu“, taip pat kaip bičių žiedadulkės ir medus.

 

Ciberžolė – stiprus antioksidantas, uždegimą mažinantis ir bakterijas naikinantis prieskonis, populiarus Indijoje. Ciberžolė taip pat naudinga plaukams, odai ir nagams. Lietuvoje dažniausiai naudojami džiovinti ciberžolės miteliai. Tačiau pasaulyje taip pat naudojama iš šviežia ciberžolės šaknis. Imbieras gerina virškinimą, palaiko imuninę sistemą. Cinamono kvapą ir skonį mėgsta daugelis žmonių. Jis naudingas tuo, kad reguliuoja cukraus lygį kraujyje.

 

Ciberžolės ir imbiero kokteilį ypač naudinga vartoti šaltuoju metų laiku, kai labai svarbu, kad imuninė sistema būtų stipri ir apsaugotų nuo peršalimo infekcijų bei gripo.

 

Kriaušių ir imbiero tirštasis kokteilis taip pat labai sveikas ir skanus. Kriaušės taip pat stiprina imuninę sistemą, apsaugo nuo osteoporozės, gerina virškinimą, padeda atgauti jėgas ir nesukelia alergijos.

 

Kivių, bananų ir imbierų tirštasis kokteilis niekuo nenusileidžia aukščiau išvardytiems. Kiviai turi daugia vitamino C negu citrinos ar apelsinai. Taip pat šiuose žaliuose vaisiuose yra vertingų medžiagų, reikalingų nervų sistemai stiprinti. Bananai – kalio šaltinis. Be to, jie gerina virškinimą, kelia nuotaiką ir malšina PMS.

 

Sveikatą stiprinantis ciberžolės ir imbiero tirštasis kokteilis

 

 

  • Šaukštelis ciberžolės
  • 1 cm storio imbiero griežinėlio
  • Bananas
  • 200 g šaldytų mangų
  • 240 ml kokosų arba migdolų pieno
  • Šaukštelis bičių žiedadulkių
  • Šaukštelis cinamono
  • Šaukštas medaus
  • Jūros druskos pagal skonį

 

Gaminimas

 

 

Viską sudėti į trintuvę ir plakti 20 sekundžių. Tada išmaišyti, kad vaisių gabalėliai nebūtų prilipę prie trintuvės sienelių, ir paplakti dar 15 sekundžių.

 

2 žmonėms

100 ml apie 288 kcal

Paruošimo laikas: 1 min

 

Pikantiškas kriaušių ir imbiero tirštasis kokteilis

 

  • 2 kriaušės
  • 1 cm storio imbiero griežinėlio
  • 240 ml mangų arba ananasų sulčių
  • 120 ml natūralaus jogurto

 

Gaminimas

 

Viską sudėti į trintuvę ir plakti 20 sekundžių. Tada išmaišyti, kad vaisių gabalėliai nebūtų prilipę prie trintuvės sienelių, ir paplakti dar 15 sekundžių.

 

2 žmonėms

100 ml apie 55 kcal

Paruošimo laikas: 1 min

 

Gardusis kivių, imbierų ir bananų tirštasis kokteilis

 

  • 3 kiviai
  • Bananas
  • 0,5 cm storio imbiero griežinėlio
  • 4 šaukštai avižinių dribsnių
  • 200 ml pieno
  • 250 ml natūralaus jogurto
  • 8 kubeliai ledo
  • Medaus pagal skonį

 

Gaminimas

 

Viską sudėti į trintuvę ir plakti 20 sekundžių. Tada išmaišyti, kad vaisių gabalėliai nebūtų prilipę prie trintuvės sienelių, ir paplakti dar 15 sekundžių.

 

4 žmonėms

100 ml apie 187 kcal

Paruošimo laikas: 1 min

Spausdinti