Tyrimai skelbia, kad tėvai su vaikais praleidžia tik 7 minutes per dieną. Gaminti valgyti su vaikais gali būti labai smagus užsiėmimas. Ypač ilgais žiemos vakarais ar savaitgaliais. Svarbiausia pasirinkti tokius receptus, kurie būtų nesunkiai pagaminami ir iš vaikams mėgstamų produktų.

 

Picos skonio keksiukai

 

keksiukai

  • Kiaušinis
  • 3 dešrelės
  • 240 ml pieno
  • 100 g sūrio
  • 10 vyšninių pomidorų
  • 3 šaukštai pomidorų pastos
  • 150 ml aliejaus
  • 150 g kukurūzų miltų
  • Šaukštelis kepimo miltelių
  • Druskos, maltų, juodųjų pipirų pagal skonį

 

Gaminimas

 

Kiaušinį sumaišyti su pienu, pomidorų pasta ir aliejumi. Miltus su kepimo milteliais, druska, pipirais. Po to šlapią mišinį sumaišyti su sausuoju Sudėti smulkiai supjaustytas dešreles, tarkuotą sūrį ir pomidorus. Tešlą sudėti į kepimo popieriumi išklotų keksiukų formeles. Kepti orkaitėje, įkaitintoje iki 200°, apie 15 minučių.

 

4 porcijų

100 g apie 233 kcal

Paruošimo laikas: apie 30 min

 

Meksikietiškos tortilijos

 

  • 6 tortilijos
  • 300 g maltos kalakutienos arba vištienos
  • 2 svogūnai
  • 400 g konservuotų pupelių
  • 3 pomidorai
  • Agurkas
  • 6 salotų lapai
  • 100 g tarkuoto sūrio
  • Žalumynų pagal skonį
  • Druskos, maltų, juodųjų pipirų pagal skonį
  • Pomidorų padažo pagal skonį
  • Šaukštas balzaminio acto (nebūtinai)
  • Šaukštas sojų padažo (nebūtinai)

 

Gaminimas

 

Vieną svogūną supjaustyti ir pakepinti su prieskoniais ir malta mėsa. Kai mėsa bus beveik iškepusi sudėti konservuotas pupeles ir du tarkuotus arba trintus pomidorus. Kitą svogūną supjaustyti pusžiedžiais ir sumaišyti su balzaminiu actu ir sojų padažu. Palikti marinuotis 10 minučių. Pomidorus supjaustyti kubeliais. Į marinuotus svogūnus pridėti smulkintų žalumynų ir sumaišyti. Tortilijas aptepti pomidorų padažu. Sudėti keptą mėsą, pomidorus, marinuotus svogūnus, sūrį. Tortilijų kraštus sutvirtinti mediniais pagaliukais ir kepti orkaitėje, įkaitintoje iki 200°, 10 – 15 minučių, kol tortilijos sukietės ir taps traškios. Po to ištraukti pagaliukus, sudėti supjaustytus agurkus ir salotas.

 

6 porcijų

100 g apie 320 kcal

Paruošimo laikas: apie 60 min

 

Irisiniai saldainiai su riešutais ir spanguolėmis

 

  • 35 lazdyno riešutai
  • 70 g juodojo šokolado
  • 9 šaukštai 10 % riebumo grietinėlės
  • 240 g tąsių irisų
  • 1,5 šaukšto sviesto

Gaminimas

 

Smulkiai supjaustyti irisus, įdėti grietinėlės ir ištirpinti vandens vonelėje. Po to sumaišyti su sviestu iki tolygios masės. Į formele šaukštu dėti irisų ir sviesto masę. Riešutus šiek tiek paskrudinti, spanguoles nuplauti ir puošti irisinius saldainius. Ištirpinti šokoladą ir aplieti saldainius. Palaukti, kol sustings. Padėti į šaldiklį 4 valandoms.

 

 

8 – 10 porcijų

100 g apie 427 kcal

Paruošimo laikas: apie 4 val. 15 min

Spausdinti