Raudona pomidorų spalva beveik bet kurį patiekalą paryškins ir padarys keliantį apetitą. Pomidorai – tai viena iš populiariausių gamtos gėrybių, kurių dažniausiai yra šaldytuve. Pomidorų receptų devynios galybės – nuo salotų, pyragų iki makaronų ir t. t. Rekomenduojame išbandyti!

 

Pomidorų ir granatų salotos su kepta vištiena

 

"pomidorai"

  • 2 – 3 pomidorai
  • 150 g gūžinių salotų
  • Pusė granato
  • Citrinos sultys
  • 200 g vištienos krūtinėlės
  • 45 ml alyvuogių aliejaus
  • Druskos, maltų, juodųjų pipirų pagal skonį
  • Sezamų sėklų puošti
 

Gaminimas

 

Vištienos krūtinėlę pabarstyti druska ir pipirais. Apšlakstyti aliejumi ir apkepti keptuvėje, kad šiek tiek apskrustų. Paskui dėti į kepimo indą ir kepti orkaitėje, įkaitintoje iki 200 laipsnių, apie 10 – 15 minučių. Keptą vištienos krūtinėlę smulkiai supjaustyti salotoms.

 

Vištienos gabalėlius sumaišyti su supjaustytais pomidorais, granato sėklomis, plėšytais salotų lapais. Užpilti citrinų sulčių ir aliejaus padažu. Pagal skonį įdėti druskos ir pipirų. Viršų pabarstyti sausoje keptuvėje skrudintomis sezamų sėklomis.

 

4 žmonėms

100 g apie 99 kcal

Paruošimo laikas: 30 min

 

Saldus pomidorų pyragas be kiaušinių

 
  • 2 – 3 pomidorai
  • 180 g miltų
  • 150 g cukraus
  • 2 šaukšteliai kepimo miltelių
  • Šaukštelis cinamono
  • Druskos pagal skonį
  • 60 ml aliejaus
  • 2 šaukštai obuolių sidro acto
 

Gaminimas

 

Pomidorus nuplikyti verdančiu vandeniu, nulupti žievelę ir išimti sėklas. Smulkiai supjaustyti ir nuspausti didžiąją dalį sulčių. Sumaišyti miltus, cukrų, kepimo miltelius, cinamoną ir druską. Atskirai sumaišyti pomidorus, aliejų ir obuolių sidro actą. Tada sumaišyti viską. Masę supilti į riebalais išteptą kepimo indą. Kepti orkaitėje, įkaitintoje iki 190 laipsnių, apie 25 – 30 minučių.

 

6 – 8 žmonėms

100 g apie 263 kcal

Paruošimo laikas: 60 min

 

Makaronai su nevirtų pomidorų padažu

 
  • 300 g makaronų
  • 3 – 4 pomidorai
  • Skiltelė česnako
  • 25 g tarkuoto parmezano
  • 2 šaukštai alyvuogių aliejaus
  • Druskos, maltų, juodųjų pipirų, bazilikų ir raudonėlių pagal skonį
 

Gaminimas

 

Smulkintus pomidorus, alyvuogių aliejų, bazilikus, česnako skiltelę, druską sumaišyti. Uždengti ir palikti pastovėti 30 min. Makaronus išvirti pasūdytame vandenyje, bet nepervirti. Sumaišyti su nevirtų pomidorų padažu. Viršų pabarstyti tarkuoto parmezano sūriu. Jei reikia, paskaninti druska ir pipirais.

 

4 žmonėms

100 g apie 234 kcal

Paruošimo laikas: 30 min

Spausdinti