Vasara džiugina šviežių uogų ir vaisių gausa. Ryškios ir saldžios avietės – tikriausiai daugelio mėgstamiausios uogos. Siūlome išbandyti 3 receptus su šiomis vasaros gėrybėmis, kurie turėtų maloniai nustebinti savo skoniu ir netikėtais produktų deriniais!

 

Vištienos salotos su slyvomis ir avietėmis

 

"salotos"

  • 65 g aviečių
  • 3 – 4  slyvos
  • 100 g įvairių salotų
  • 2 vištienos krūtinėlių filė be kaulų
  • 35 g kepintų migdolų
  • 30 g fetos

Užpilui:

  • 60 ml balzaminio acto
  • 2 šaukštai alyvuogių aliejaus
  • Šaukštas Dižono garstyčių
  • Šaukštelis medaus
  • Druskos, maltų, juodųjų pipirų pagal skonį
 

Gaminimas

 

Salotų lapus nuplauti, nusausinti, suplėšyti ir sumaišyti su slyvų griežinėliais, avietėmis, smulkiau supjaustyta kepta vištiena, kapotais kepintais migdolais ir trupinta feta. Sumaišyti visas užpilo sudedamąsias dalis. Salotas aplieti 1 – 2 šaukštais užpilo ir sumaišyti.

 

2 žmonėms

100 g apie 142 kcal

Paruošimo laikas: apie 25 min

 

Omletas su kumpiu ir avietėmis

 
  • 4 kiaušiniai
  • 100 g kiaulienos kumpio
  • 100 g aviečių
  • Poras
  • Petražolių pagal skonį
  • 50 g kietojo sūrio
  • 4 šaukštai pieno
  • Druskos, maltų, juodųjų pipirų pagal skonį
  • Sviesto kepti
 

Gaminimas

 

Kumpį supjaustyti kubeliais. Poro baltąją dalį supjaustyti pusžiedžiais. Sūrį sutarkuoti. Petražoles smulkiai supjaustyti. Keptuvėje ištirpinti sviestą ir pakepinti pjaustytą porą, kol suminkštės, tada sudėti griežinėliais supjaustytą kumpį. Kol kumpis kepa, išplakti kiaušinius su pienu, sudėti pjaustytas petražoles, paskaninti druska bei pipirais. Avietes sudėti į keptuvę, aplieti plaktais kiaušiniais, viršų pabarstyti tarkuotu sūriu. Kepti omletą uždengtoje keptuvėje ant mažos ugnies, kol suminkštės.

 

2 žmonėms

100 g apie 174 kcal

Paruošimo laikas: apie 20 min

 

Tiramisas su šviežiomis avietėmis

 
  • 250 g aviečių
  • 100 g plikytos tešlos lazdelių
  • 60 g šaltos kavos
  • 3 šaukštai migdolų likerio
  • 250 g liesos varškės
  • 250 g jogurto
  • 50 g miltelinio cukraus
  • Šaukštas kakavos miltelių
 

Gaminimas

 

Avietes perrinkti. Į pyrago formos apačią sudėti plikytos tešlos lazdeles (dažniausiai naudojami „Damų piršteliai“). Kavą sumaišyti su likeriu ir aplieti sausainius. Ant viršaus sudėti avietes. Varškę sumaišyti su jogurtu ir milteliniu cukrumi, lengvai išplakti ir tolygiai paskirstyti ant aviečių. Padėti į šaldytuvą 3 valandoms. Prieš patiekdami, viršų pabarstykite kakavos milteliais.

 

4 žmonėms

100 g apie 124 kcal

Paruošimo laikas: apie 15 min (+ 3 val.)

Spausdinti