Lietuviams patinka Indija. Daugelis puoselėja svajonę kada nors nuvykti į šią kupiną kontrastų šalį. Daugeliui patinka ir indiška virtuvė, kurioje daug aromatingų prieskonių, daržovių ir mažai mėsos. Namie pasigaminti kažką indiško nėra labai didelių kulinarinių gebėjimų reikalaujantis darbas. Tereikia nusipirkti reikalingų produktų, užmesti akį į receptus ir pradėti užsiimti virtuvės magija!

 

indiski

Aštrus keptas panyras

 

  • 400 g saldaus pieno sūrio „panyro“
  • 6 cm imbiero šaknies
  • 3 skiltelės česnako
  • 50 g sviesto
  • 2 šaukštai kalendrų sėklų
  • 0,5 šaukštelio kuminų sėklų
  • Druskos, maltų, juodųjų pipirų, kario pagal skonį
  • Šviežių bazilikų, petražolių pagal skonį

Gaminimas

 

Imbierus smulkiai supjaustyti. Sūrį supjaustyti 1,5 cm dydžio kubeliais. Aliejų įkaitinti ant mažos ugnies. Sudėti imbierą ir česnako skilteles. Kepti ant vidutinės ugnies 5 – 7 minutes, kol imbieras sugers aliejų. Įdėti kalendrų ir kuminų sėklų, padidinti ugnį, ir patroškinti dar 3 – 4 minutes. Sudėti sūrį į keptuvę. Pakepinti, nuolat maišant, 3 – 4 minutes ant didelės ugnies, kad gražiai apskrustų. Nenukėlus nuo ugnies pabarstyti druska, pipirais ir kariu. Kepti, kol sūris įgaus gražią, auksinę spalvą. Po to sumaišyti su smulkintais šviežiais bazilikais ir petražolėmis.

 

4 porcijų

100 g apie 293 kcal

Paruošimo laikas: apie 30 min

 

Kvietinių miltų paplotėliai „Čiapati“

 

  • 120 g kvietinių miltų
  • 180 ml vandens
  • Sviesto kepti

 

Gaminimas

 

Miltus sumaišyti su vandeniu, kad gautųsi elastinga tešla. Padalyti tešlą į 6 dalis. Ant miltuoto paviršiaus iškočioti 6 paplotėlius. Į įkaitančią neprisvylančią keptuvę dėti po vieną paplotėlį. Kepti iš abiejų pusių, kol atsiras rudos dėmės. Aptepti sviestu ir patiekti karštus.

 

 

6 porcijų

100 g apie 170 kcal

Paruošimo laikas: apie 15 min

 

Indiškas daržovių troškinys

 

  • 2 bulvės
  • 2 morkos
  • Nedidelis žiedinis kopūstas
  • Raudona saldžioji paprika
  • 2 svogūnai
  • 3 skiltelės česnako
  • 3 cm imbiero
  • 50 g anakardžių riešutų
  • 2 šaukštai pomidorų pastos
  • 200 ml 20 % riebumo grietinėlės
  • 2 šaukštai lydyto sviesto
  • 2 lauro lapai
  • Šaukštelis ciberžolės
  • 0,5 šaukštelio kalendrų sėklų
  • Druskos pagal skonį

 

Gaminimas

 

Žiedinį kopūstą išskaidyti į žiedynus. Morkas ir bulves nuskusti ir supjaustyti. Svogūnus supjaustyti pusžiedžiais, papriką – kubeliais. Imbierą ir česnako skilteles smulkiai sutarkuoti. Morkas, bulves ir kopūstus užpilti vandeniu ir virti 8 minutes. Pakepinti lauro lapus, svogūnus, anakardžius apie 3 minutes. Sudėti imbierą, česnaką, ciberžoles, druską ir pakepinti dar minutę. Užpilti pomidorų pasta ir patroškinti 2 minutes, pamaišyti. Sudėti daržoves į padažą ir gerai išmaišyti. Troškinti, kol daržovės bus gerai išvirusios.

 

 

4 porcijų

100 g apie 186 kcal

Paruošimo laikas: apie 60 min

Spausdinti