Ateinančius metus globos vienų astrologų Mėlynuoju, kitų – Žaliuoju vadinamas medinis Arklys. Pasak astrologės, astropsichologės Rasos Baliutavičiūtės, šis gyvūnas negailės įsimintinų įvykių ir suteiks galimybių prireikus ginti savo nuomonę iš visų jėgų, tačiau neperžengiant etikos ribų.

 

Vieni astrologai teigia, kad ateinantieji – Mėlynojo, kiti – jog Žaliojo medinio Arklio metai. Kaip yra iš tikrųjų?

Spalva siejama su dominuojančiu metų elementu. Ateinančiais metais tai – medis. Jis, kaip žinia, yra žalios spalvos. Būtent dėl to 2014-ieji – Žaliojo medinio Arklio metai.

 

Sakoma, kad Arklys – geraširdiškas, draugiškas ir atviras. Kokiomis savybėmis jis dar pasižymi?

Šis gyvūnas dar pasižymi energingumu, draugiškumu, veržlumu, dinamiškumu, jautrumu, nepastovumu ir dvasingumu.

 

Nepaisant to, Arkliui būdingas pernelyg didelis rūpinimasis savimi, nuotaikų kaita, o tai rodo, kad šis gyvūnas – ne vien teigiamas…

Tiesa. Pernelyg didelis aktyvumas gali atimti iš Arklio visas jėgas. Didelis emocionalumas kuria neišsprendžiamus konfliktus. Vis naujų pokyčių siekis gali įnešti į gyvenimą daug chaoso. Be to, šiam gyvūnui stinga stabilumo, jis dažnai praranda pusiausvyrą.

 

Kaip elgtis 2014-aisiais, kad neužsitrauktume Arklio rūstybės?

Ateinančiais metais reikėtų būti dėmesingiems, kontroliuoti savo emocijas ir stengtis neprarasti pusiausvyros. Esant būtinybei galima ginti savo nuomonę iš visų jėgų, tačiau neperžengiant etikos ribų. Gesinti gaisrą pučiant į jį – ne pats geriausias pasirinkimas. Dėl to tausokite energiją – ji bus reikalinga mažesniems mūšiams.

 

Ką daryti, kad ateinančių metų šeimininkas Arklys nesupyktų ir už netinkamus poelgius mūsų nesusargdintų?

Ateinančiais metais mažiausiai rizikuoja susirgti aktyviai sportuojantys ir sveiką gyvenseną propaguojantys žmonės. Jiems 2014-ieji gali būti labai palankūs. Svarbiausia – tikėti savimi ir nebijoti sunkumų. Tuomet jokios ligos nepaguldys į ligos patalą. Judėjimas, aktyvumas – sveikatos pagrindas. Atminkite tai, kai išgirsite Naujųjų metų naktį mušančius laikrodžio dūžius.

Be to, Arklys nemėgsta neapsisprendusių žmonių. Jeigu ką nors nusprendėte, tai kartą ir visiems laikams. Taip bus teisingiausia.

 

Kokiomis savybėmis pasižymi gimusieji Arklio metais?

Pagal Rytų horoskopą, 2014-ieji – Žaliojo medinio Arklio metai. Šiam gyvūnui būdinga Jan energija – galingas ir dinamiškas energijos impulsas. Gimusieji Arklio metais yra labai jautrūs ir nepastovūs. Šiais bruožais pasižymės ir ateinantieji metai, nes ši energija neatskiriama nuo bendros energetinės pasaulio tėkmės.

 

Gimusieji Arklio metais mėgsta nuotykius. Galbūt ir ateinančiais metais jų nestigs?

2014 m. turėsime galimybę visapusiškai evoliucionuoti. Kai kurie nuspręs tarnauti Viešpačiui, kiti įgis antgamtiškų galių. Tačiau daugumai rūpės kultūrinės masinės programos su žygiais į naktinius klubus. Baigiantis metams tokių žmonių energetika taip nusilps, kad ją bus sunku atkurti.

 

Ateinančiais metais laukia pokyčiai daugelyje sričių. Galbūt taip bus dėl to, kad Arklys mėgsta permainas ir pavargsta nuo rutinos?

Taip, didelius pokyčius galima sieti su metų globėjo – Arklio – energetika. Tačiau nereikėtų pamiršti, kad kasmet patiriame vis didesnes dvasines transformacijas, be kurių neįmanoma žmonijos evoliucija. Pokyčiai – natūralus evoliucijos reiškinys, o Arklio energetika jį dar labiau sustiprins.

 

Ar permainos, reikšmingi gyvenimo įvykiai turės įtakos visiems?

Visi Zodiako ženklai daugiau ar mažiau bus veikiami galingų Saulės sistemos planetų. Kiekvienam mūsų su tuo reikės susitaikyti, nepriklausomai nuo asmeninių planų ar lūkesčių. Didžiausią poveikį pajus Vandens ir Žemės stichijos atstovai.

 

Į kokius ženklus 2014 m. reikėtų atkreipti dėmesį?

Ateinantys metai negailės įsimintinų įvykių. Kiekviena smulkmena taps pretekstu, nulemiančiu gerokai reikšmingesnius įvykius. Tai bus tarsi įspėjimas arba patarimas.

 

Kaip ateinančiais metais sutarsime su bendradarbiais, bičiuliais, artimaisiais?

Sutarsime gerai. Darbo aplinka turėtų būti draugiška, galime tikėtis pagalbos ir paramos iš bendradarbių. Santykius su šeimos nariais ir artimaisiais būtina puoselėti nuolatos. Šeima – tai kertinė kiekvieno žmogaus, taip pat ir visuomenės, šalies vertybė.

 

Ką daryti, kad sektųsi darbe?

Ateinančiais metais darbe seksis tiems, kurie gebės strategiškai planuoti savo veiksmus ir aktyviai veikti. Trumpai tariant, 2014-ieji neš sėkmę energingiems, iniciatyviems ir nebijantiems rizikuoti žmonėms.

 

Kokius žmones karjeros srityje ateinančiais metais Arklys globos?

2014-aisiais ypač seksis profesionaliems sportininkams ir iniciatyviems žmonėms. Tačiau pastarųjų veiklos vaisiais gali pasinaudoti mažiau sėkmingi, bet ne mažiau išmintingi draugai arba bendradarbiai. Kitais žodžiais tariant, Arklio metais teisėtu ilgametės veiklos rezultatu gali tapti koks nors reikšmingas įvykis: naujos pareigos, verslo plėtra, vestuvės ir pan.

 

Kaip 2014-aisiais pritraukti materialinę sėkmę?

Ateinančiais metais finansiškai labiau seksis tiems, kurie vadovausis intuicija. Todėl reikėtų lavinti šeštąjį pojūtį arba jį išsiugdyti. Bet kuriuo atveju visi Zodiako ženklai didelių finansinių nuostolių neturėtų patirti, išskyrus Skorpionus. Pastariesiems kurį laiką teks taupyti.

 

Metų šeimininkas Arklys mėgsta laisvę. Ar galima teigti, kad 2014-ieji bus netinkami įsipareigoti santykiuose?

Ateinančiais metais dauguma dalykų, atrodančių nekintančiais, pasirodys iliuzija. Todėl 2014-aisiais jausmai daug kartų sustiprės ir įtemptus momentus bus sunkiau išgyventi. Iš vienos pusės, visa tai gali sustiprinti, užgrūdinti asmenybę, iš kitos pusės – negalime būti tikri, kad tokia lemtis laukia mūsų. Bet kuriuo atveju neverta nuogąstauti anksčiau laiko.

 

Kaip elgtis, kad sektųsi meilėje?

Tiems, kurie neturi antrosios pusės, metų šeimininkas Arklys suteiks realią galimybę ją rasti. Žinoma, negalime būti visiškai tikri, kad sutiksime žmogų, su kuriuo tą laimę sukursime.

 

Kaip atpažinti, kad 2014-aisiais sutiktas žmogus – būtent tas tikrasis?

Kiekvienas mūsų gyvenimo kelyje sutiktas žmogus yra būtinas. Kitu atveju dviejų žmonių keliai nebūtų susikirtę. Visų pirma reikėtų paklausti savęs: kaip jaučiuosi būdamas šalia šio žmogaus? Atsakymai ateis, jeigu įsiklausysite į save.

 

Jurgita Valentaitė