Vasara prabėgo kaip sapnas ir vėl prasideda rugsėjis – naujų mokslų metų pradžia. Kai kam šie metai pirmieji, todėl kelia ypač didelį jaudulį ir nerimą. Reikia pasirūpinti tiek daug dalykų, tarp kurių ne paskutinėje vietoje ir vaikų mityba mokykloje. Kol vaikas namie lengva stebėti jo mitybą, tačiau jam išėjus į mokyklą, tampa nebeįmanoma sukontroliuoti kiekvieną kąsnį. Rūpestingi tėvai apgalvoja, ar kasdien vaikai valgys mokyklos valgykloje, ar įsidės maisto iš namų. Pasirinkus antrąjį variantą, reikėtų apgalvoti, ką dėti į dėžutę pietums, kad būtų sveika ir skanu.

 

16 paprastų idėjų supakuotiems pietums į mokyklą:

 

pietus

  • „Tortellini“ makaronai arba koldūnai su žaliaisiais žirneliais ir pesto padažu, persikas, nedidelis indelis daržovių salotų.

 

  • Nesaldi bandelė su ožkų pieno sūriu ir džemu, nektarinas, žaliųjų žirnelių su ankštimis.

 

  • Sumuštinis su sviestu, bananu ir viso grūdo duona, neriebaus vaisinio jogurto, vyšninių pomidorų.

 

  • Vištienos sultinys termose, linksmų formų krekeriai, avietės.

 

  • Ryžių kamuoliukai (išvirti trumpagrūdžius ryžius, sumaišyti su virtomis morkomis bei žirneliais ir suformuoti kamuoliukus), ananaso griežinėlis, razinos.

 

  • Mėsos troškinys su bandele, obuolys, agurko griežinėliai.

 

  • Makaronai su daržovėmis, ryžių trapučiai, slyva.

 

  • Tortilijos su virta kalakutiena, salotomis ir garstyčiomis, morkytės, daržovių traškučiai.

 

  • Sūrio lazdelė, kalakutienos griežinėlis, kelios braškės, visadalių miltų krekeriai.

 

  • Avižų košė su ruduoju cukrumi ir cinamonu, obuolys, bananas.

 

  • Daržovių troškinys, keksiukas, mėgstamų vaisių.

 

  • Vištienos salotos, sūrio lazdelė, džiovinti persikai.

 

  • Šaltos makaronų salotos, troškinti brokoliai, uogų skonio jogurtas.

 

  • Kiaušinis su nesaldžia bandele, pjaustytos kriaušės su citrinų sultimis, daržovių traškučiai.

 

Sumuštiniai su ridikėliais

 

  • 4 ridikėliai
  • 4 salotų lapai
  • 100 g tepamo sūrio
  • 8 riekės sumuštinių duonos su grūdais
  • Druskos, maltų, juodųjų pipirų pagal skonį

 

Gaminimas

 

Dvi duonos riekes aptepti sūriu, uždėti plonai pjaustytų ridikėlių. Paskaninti druska ir pipirais. Uždėti po salotų lapą ir uždengti kita duonos riekele.

 

2 žmonėms

100 g apie kcal

Paruošimo laikas: apie 5 min

 

Jogurtinis pyragas su džiovintais vaisiais

 

  • 170 g džiovintų vaisių
  • 40 g graikinių riešutų
  • 60 ml obuolių sulčių
  • 240 ml lieso jogurto
  • Kiaušinis
  • 180 g miltų
  • Šaukštelis sodos
  • 0,5 šaukštelio kepimo miltelių
  • Šaukštelis malto cinamono
  • 0,5 šaukštelio malto imbiero
  • 2 šaukštai aliejaus

 

Gaminimas

 

Orkaitę įkaitinti iki 180°. Miltus sumaišyti su soda, kepimo milteliais, cinamonu, imbieru. Sudėti džiovintus vaisius ir graikinius riešutus. Jogurtą sumaišyti su kiaušiniu, obuolių sultimis ir aliejumi. Miltuose padaryti duobutę, supilti jogurto ir kiaušinių masę ir išplakti tešlą. Tešlą supilti į riebalais išteptą kepimo formą. Kepti orkaitėje 45 – 50 minučių. Kai atvės, supjaustyti pyragą taip, kad tilptų į dėžutę priešpiečiams.

 

8 žmonėms

100 g apie 200 kcal

Paruošimo laikas: apie 55 min

Spausdinti