Maisto gaminimas yra ir menas, ir mokslas, tačiau pasaulio virtuvės šefai žino, kaip viską suderinti ir pagaminti kažką labai skanaus ir estetiškai atrodančio. Jiems tai padeda šių dešimties taisyklių laikymasis! Geriausia, kad jas galite išbandyti ir jūs, net jeigu nesate virtuvės šefu.

 

sefai

10 virtuvės šefų paslapčių, kurias gali visi pritaikyti:

 

  • Prižiūrėti peilius. Peiliai visada turi būti aštrūs. Kasdien reikėtų įprasti juos pagaląsti.

 

  • Naudoti tinkamus prieskonius. Tinkamai parinkti prieskoniai padeda pagerinti bet kurio ingrediento skonį. Prieskonių mišinius rinktis klasikinius arba tuos, kurie patinka jūsų šeimai ir draugams.

 

  • Virdami makaronus, nepilti į vandenį aliejaus. Viena vertus, aliejus neleidžia sulipti makaronams, bet, kita vertus, dėl aliejaus makaronai gali nepakankamai gerai susimaišyti su padažu.

 

  • Pasiruošti naujai savaitei. Dauguma virtuvės šefų sekmadienį pasigamina „paruoštukų“ visai savaitei (išsiverda kelių rūšių grūdų, daržovių su prieskoniais ir vištienos šlaunelėmis), kad visada turėtumėte kažko skanaus ir sveiko valgyti.

 

  • Neturėti išankstinių nusistatymų apie jokį maisto produktą. Virtuvės šefai iš savo mitybos raciono neišbraukia nė vieno maisto produkto ir jie visada yra atvirti naujiems kulinariniams skoniams ir atradimams. Jų nuomone, maistas yra tam, kad keltų džiaugsmą, bet ne kaltę ar gėdą.

 

  • Kepiniams nenaudoti mažai riebalų turinčio margarino. Kepiniams naudoti tik tikrą sviestą ir margariną. Margarinuose su mažesniu riebalų kiekiu būna daug vandens, todėl patiekalai neišeis tokie skanūs.

 

  • Neliesti maisto, kol jis kepa ant grotelių. Viena didžiausių klaidų, kurias daro žmonės, kepdami maistą ant grotelių: per daug dažnai kilnoja ir varto maisto produktus, norėdami patikrinti, ar produktai neprilipo prie grotelių.

 

  • Naudoti keptuvę, dengtą neprisvylančios dangos sluoksniu. Kepant tokioje keptuvėje reikia naudoti mažiau aliejaus, sviesto. Tokios keptuvės praleidžia šilumą, todėl galima nuimti tai, kas kepta ir toliau kepti kitus maisto produktus.

 

  • Viską planuoti. Reikėtų maisto produktus, nurodytus recepte, pasiruošti iš anksto. Ant spintelių viršaus sudėti ir įrankius bei indus, kuriuos naudosite, kad reikalingų daiktų paieška nekeltų streso ir galėtumėte atsiduoti tik maisto gamybai.

 

  • Atsipalaiduoti. Pasaulio įžymybių virtuvės šefė, Nigella Lawson, teigia, kad gaminti maistą turi būti smagu visai šeimai. Į maisto gaminimą reikėtų žiūrėti atsipalaidavus – tada ir patiekalai išeis skanesni! Kitaip tariant, maistą gaminti reikėtų, laikantis pagrindinių taisyklių, bet taip pat nepamiršti naudotis ir savo intuicija, įgimtu talentu ir žavesiu.

 

Spausdinti