Iš raudonųjų serbentų dažniausiai verdamos uogienės ir džemai, tačiau iš tiesų jų panaudojimas kulinarijoje yra kur kas įvairesnis. Be to, šios rūgščios uogos yra labai naudingos sveikatos. Šviežiai skintos uogos kelia apetitą ir gerina žarnyno veiklą. Jeigu turite polinkį į įvairias alergines reakcijas ar vidurių užkietėjimą, įtraukite šias vertingas uogas į savo racioną bent vasarą!

 

10 priežasčių valgyti daugiau raudonųjų serbentų:

 

"serbentai"

  • Raudonieji serbentai turi mažesnį glikemijos indeksą negu daugelis kitų maisto produktų.
  • Raudonieji serbentai gali padėti išvengti infekcijų.
  • Raudonieji serbentai gali pagerinti odos ir plaukų būklę.
  • Raudonieji serbentai turi medžiagų, kurie suaktyvina antioksidantus.
  • Raudonieji serbentai reikalingi raudonųjų kraujo kūnelių susidarymui.
  • Raudonieji serbentai gali padėti sustiprinti kaulus.
  • Raudonieji serbentai gali pagerinti virškinimo veiklą ir padėti išvengti vidurių užkietėjimo.
  • Raudonieji serbentai turi nemažai maistinių skaidulų, mažai riebalų ir kalorijų, todėl tai gali būti puikiu užkandžiu.
  • Raudonieji serbentai sveika širdžiai.
  • Raudonuosius serbentuose yra kalio, vitamino C, vitamino K, magnio, geležies ir kitų vertingų medžiagų.
 

Jogurtinis pyragas su raudonaisiais serbentais

 
  • 100 g raudonųjų serbentų
  • 180 g miltų
  • 120 ml natūralaus jogurto
  • 3 kiaušiniai
  • 200 g cukraus
  • 120 ml augalinio aliejaus
  • 2 šaukšteliai kepimo miltelių
  • 0,25 šaukštelio druskos
  • Šaukštas tarkuotos citrinų žievelės
 

Gaminimas

 

Jogurtą, cukrų, kiaušinius ir aliejų išplakti iki vientisos masės. Supilti miltus, kepimo miltelius, druską ir citrinų žievelę ir gerai išmaišyti. Tešlą supilti į šiek tiek riebalais pateptą arba kepimo popieriumi išklotą formą. Viršuje tolygiai paskirstyti raudonuosius serbentus. Kepti orkaitėje, įkaitintoje iki 200 laipsnių, 25 – 30 minučių.

 

8 žmonėms

100 g apie 324 kcal

Paruošimo laikas: apie 40 min

 

Raudonųjų serbentų skonio ledai

 
  • 100 g raudonųjų serbentų
  • 720 g grietinės
  • 4 kiaušinių tryniai
  • Šaukštelis vanilės ekstrakto
  • 150 g cukraus
  • Druskos pagal skonį
 

Gaminimas

 

Grietinę, cukrų, druską ir vanilės ekstraktą sumaišyti, užkelti ant ugnies ir pakaitinti ant mažos ugnies. Išplakti kiaušinius. Nuolatos maišant supilti plaktus kiaušinius į karštą grietinės masę. Tada masę dar pakaitinti, kol šiek tiek sutirštės. Kai masė šiek tiek atvės, padėti į šaldiklį, kad sustingtų. Tada sumaišyti su raudonaisiais serbentais ir vėl padėti į šaldiklį kelioms valandoms, kad ledai sušaltų. Prieš patiekdami, išimkite iš šaldiklio, kad truputį atitirptų.

 

4 – 5 žmonėms

100 g apie 287 kcal

Paruošimo laikas: apie 25 min (+ 3 val.)

Spausdinti